Bu 3 Bitki Geceleri Oksijen Üretiyor Uyku Kalitenizi ve Beyin Sağlığınızı Koruyor
Atalarımız yüzyıllardır bu bitkileri evlerinde boşuna yetiştirmemiş. Özellikle beyin sağlığı ve uyku kalitesi için inanılmaz önemli bu 3 bitkiye dikkat.
İşte evinizi mis gibi yapacak o bitkiler…Ev bitkileri, kimyasal toksinleri, bio effluentleri (nefes verdiğinizde ortaya çıkan atık maddeler), havada bulunan mikropları filtreleyerek ve rutubeti dengeleyip havadaki nemi dengeleyerek evimizde ve ofisimizdeki havanın kalitesini artırır.
Oysa geceleri, güneş ışığının yoksunluğundan, bitkiler havaya oksijen yerine karbondioksit salarlar; bu yüzden genel kanı, yatak odasında bitki yetiştirmemek yönünde.
Neyse ki geceleri de oksijen üreten 3 bitki türünden birini artık yatak odanızda da yetiştirebilirsiniz.Pek çok insanın uyku yetmezliği yaşadığını hepimiz biliyoruz. Bu uyku eksikliği, bir süre sonra kötü yan etkilere sebep olabiliyor.
Uyku problemi yaşıyorsanız, muhtemelen farklı çözümleri de denemişsinizdir, daha iyi bir yatak, uyku çayları ve diğer doğal çözümler; veya meditasyon veya rahatlama teknikleri gibi. Ama en iyi sonucu bulamadıysanız, doğru yerdesiniz. Bu makalede, uykunuzu düzenlemenin en güzel yolunu göstereceğiz, tamamıyla doğal yol. Dediğimiz gibi, bu metinde yatak odanızda bitki yetiştirmenin faydalarını tartışacağız.
1. Kılıç Çiçeği
Yukarıda bahsedildiği gibi bu harika bitki gün boyu depoladığı karbondioksidi gece de oksijene çevirebilen eşsiz bitkilerden biri. Uzmanlara göre maksimum verimi alabilmek için, odada kişi başına birkaç tane olması gerektiğini söylüyor. Kılıç çiçeği ayrıca ev ortamında havada meydana gelen formaldehit’i de ortadan kaldırıyor. Formaldehit, en sık iç mekan havasında rastlanan bir toksin ve perde, kontroplak, sigara dumanı, mobilya, yapıştırıcı maddeler, tavan kaplamaları, kumaşlar, kağıt mendil, halılar, tablolar, vernikli yüzeyler, döşeme gibi yerlerde bulunur.
2. Kurdele Çiçeği
Uzmanlar, kurdele çiçeğinin hava temizlemede bir numara olduğunu söylüyor. NASA testleri, havadaki kansere yol açan formaldehitlerin %90’ını temizlediğini ortaya koydu. Tabi bu zararlı bileşenin yaygın ev eşyalarında bulunduğunu biliyoruz, bu da bu çiçekleri beslemenin önemini ortaya koyuyor. Havayı temizlemesinin yanı sıra, havadaki kokuları ve dumanı da absorbe edecek; odadaki oksijen seviyesini koruyarak daha iyi bir uyku uyumanızı sağlayacaktır.
3. Kutsal Hintinciri
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, bitkiler gündüz fotosentez yapar, gece ise solunum. Ficus Religiosa (Kutsal Hintinciri) gibi bazı bitkiler Crassulacean Asit Metabolizması adı verilen bir tür fotosentez sayesinde gece de oksijen salınımı yapabilirler. Ficus Religiosa, genelde Bo ağacı, Bodhi ağacı, Peepul ve kutsal incir olarak da bilinir, güneybatı Asya, güneybatı Çin, Hindistan ve Himalaya bölgesine ait bir bitkidir. Bu ağaç bazen Himalayaların karlı olmayan eteklerinde süs ağacı gibi yetişir.