Mısırlıların Ölümsüzlük Bitkisi Aloe Vera

Mısırlılar tarafından ölümsüzlük bitkisi ve Kızılderililer tarafından da cennetin sihirli değneği denilen aleo veranın sayısız faydası vardır – bunların bir kısmını biliyor olabilirsiniz. Küçük kesiklere, çiziklere, yanıklara iyi geldiği için hemen bir parça kırıp sürmek için evinizde aleo vera da yetişiyor olabilirsiniz. Peki aleo veranın sadece sürülerek değil aynı zamanda takviye olarak alındığında da vücudunuza bir çok fayda sağladığını biliyor muydunuz?

Antik Mısır’ın efsanesi Aloe Vera ile tanışın!

Aloe vera 200’ün üzerinde biyolojik olarak aktif olan ve doğal yollarla oluşan bileşenlerden yani vitaminlerden, minerallerden, enzimlerden, amino asitlerden ve polisakkaritlerden oluşuyor.

Ayrıca bakteri, virüs ve mantar oluşumuna karşı bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı oluyor. Ama aloe vera suyunun/jelinin faydaları bunlarla da bitmiyor.

Mineraller

Aloe vera kalsiyum, magnezyum, çinko, krom, selenyum, sodyum, demir, potasyum, bakır ve manganez gibi bir çok mineral barındırıyor. Bu mineraller bir araya gelerek metabolik yolları destekliyor.

Enzimler

Aloe vera amilaz ve lipaz gibi önemli enzimleri içeriyor. Bu enzimler sindirim sırasında yağların ve şeker moleküllerinin parçalanmasına yardımcı oluyor. Özellikle Bradykinase adı verilen ve enfeksiyonu azaltmaya yarayan molekül üzerinde çok etkili oluyor.

Vitaminler

Yapılan bir çalışma, aloe veranın alyuvar üretimi için gerekli olan B12 vitaminini içerdiğini gösteriyor. Bu da vejetaryenler ve veganlar için güzel bir haber çünkü bu kişiler izledikleri beslenme düzeninde yeterli B12 vitamini alamayabiliyorlar. Tabi unutmamak lazım ki bu sadece bir özelliğidir ve günlük B12 ihtiyacınız için sadece aloe vera yeterli olmayacaktır.

Aleo vera ayrıca A, C, E, B1, B2, B3, B6 vitamini, folik asit ve kolin içerir.

Amino Asitler

Aloe vera vücut için gerekli olan 22 amino asitten 20’sini içerisinde barındırır. Enfeksiyonu ve bakteriyi engelleyen salisilik asit de içerir.

Aloenin diğer kullanım alanları

Mükemmel bir vücut temizleyicisi, mide, böbrekler, dalak, safra kesesi, karaciğer ve kolondan toksin atıcı olmasının yanı sıra hazımsızlık, mide bozukluğu, ülser ve bağırsaklar enfeksiyonuna da iyi gelir. Sindirim sistemini güçlendirir. Eklem iltihaplanmalarını azaltarak artrit sorunu için de iyi bir çözüm olabilir.

Yapılan bir çalışmaya göre, aloe vera suyunun gargara olarak kullanılması plak oluşumunda diğer ağız bakım ürünleri kadar etkili oluyor. Hatta doğal olduğu için para verip aldığımız kimyasal içeren diğer ürünlerden daha iyi bir alternatif olabilir.

Aloe vera jeli ağızda çıkan aftların ve yaraların iyileşmesinde de oldukça etkili oluyor.

Aloe nasıl alınmalı?

Aloe direk bitkiden alınabilir ama en kolay ve tadı güzel olan alternatif muhtemelen aloe suyudur. Aloe vera suyunu doğal ve organik ürünler satan dükkanlarda bulabilirsiniz. Aloe vera yaprakları satın alabilir veya bitkiyi kendiniz evde yetiştirip suyunu sıkabilirsiniz.

Aloe vera suyunu tek başına veya diğer meyve suları ve smoothielere karıştırarak içebilirsiniz. Saf aloe vera suyu/jeli aldığınızdan emin olun. Bu da demek oluyor ki tüm bir dal veya o dalın içindeki kısım. Tadı biraz acımsı olabilir o yüzden içine başka şeyler de katmak isteyebilirsiniz. Aldığınız şişenin üzerinden kullanım talimatı ve dozu yazacaktır ama yine de emin olmak için bir sağlık danışmanı veya doktorla görüşmekte fayda vardır.