İnanılmaz: Diş eti çekilmesi ile savaşan doğal malzemeler
Diş Eti Çekilmesi Bitkisel Tedavi Evde Uygulayabileceğiniz Kesin Çözümler
Diş eti çekilmesi, tıp dilinde gingival resesyon olarak tanımlanmış olan, dişin diş kökünü saran pembe diş eti dokusundan geriye doğru çekilmesine denir. Ortaya çıkan bu durum diş köklerinin çürüme ve enfeksiyona bağlı diş kayıplarına neden olabilir. Diş eti çekilmesinin nedenleri arasında yaşlanma(özellikle 60 yaş üstü), genetik, periodontal hastalıklar, dişlerin sert fırçalanması, hormonal problemler sayılabilir. Erken fark edildiğinde, diş eti çekilmesi durdurulabilir. Siz de diş etlerinizde çekilme başladığını tespit ettiyseniz bu yazımızda önerdiğimiz, diş eti çekilmesine iyi gelen, diş eti çekilmesini engelleyecek kesin bitkisel doğal tedavi yöntemlerinden yararlanabilirsiniz.
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu’dan Diş Eti Çekilmesine Bitkisel Çözüm Kekik Kürü Tarifi
3 tatlı kaşığı kekiği bir bardak suda, 5-6 dk.kaynatın. Biraz soğuduktan sonra dişlerinizi bu su ile fırçalayın. Diş Macunu ile normal fırçalamadan sonra da bu kürü kullanabilirsiniz.
Bitki Uzmanı Suna Dumankaya’dan Diş Eti Çekilmesine Evde Doğal Çözüm
1 tatlı kaşığı sumak tozu, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz hindistancevizinizi karıştırın. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra, dişetlerinize bu karışımı sürün. Sorununuz devam ederse, vakit kaybetmeden bir uzmana görünün.
Şap
Şap, iltihabı kurutucu özelliğinden dolayı diş eti çekilmelerinin tedavisinde çok etkili bir maddedir. Kanamaları durdurur ve bakterileri ağızdan uzaklaştırır. Bir tatlı kaşığı şap ile bir tutam tuzu bir bardak sıcak suya katıp karıştırın. Karışım ılıklaştığında ağzınızı 2-3 dakika bu su ile çalkalayın. Bunu günde 2-3 defa uygulayın. Not: Bu karışımı yutmayın ve çalkaladıktan sonra çeşme suyu ile ağzınızı durulayın. Şapı aktardan satın alabilirsiniz.
Aloe Vera
Aloe vera da, diş ve diş eti sağlığında kullanılan bir diğer bitkisel tedavi yöntemlerindendir. Anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özelliklerinden dolayı diş eti çekilmelerinde etkili bir yardımcı tedavi yöntemidir. Aloe vera bitkisini keserek içinden elde edeceğiniz jeli parmağınıza alarak diş ve dişetlerinize 2-3 dakika masaj yapın ve ağzınızı ılık su ile durulayın. Diğer bir yol ise, sabah kalktığınızda ve akşam yatarken yarım su bardağı suya katacağınız aloe vera jel ile ağzınızı çalkalamaktır.Aloe vera bitkisi internet üzerinden yahut bitki satan yerlerden satın alabilirsiniz.
Hardal Yağı
Hardal yağı da diş eti çekilmesine iyi gelen, çekilmeyi durduran doğal maddelerdendir. Hardal yağı, anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklerinden dolayı ağız, diş ve diş eti sağlığında etkili olan bitkisel bir yardımcımızdır. Bir tatlı kaşığı hardal yağını sol avucunuza dökün ve üzerine bir tutam tuz serpin. Sağ elinizin işaret parmağı ile bu yağı diş ve diş etlerinize masaj yaparak yedirin. 5 dakika uyguladıktan sonra ağzınızı ılık su ile durulayın. Bu masajı günde 3 kez tekrarlamalısınız.
Kekik
Kekik diş eti çekilmesini durduran, diş eti çekilmesine bitkisel çözüm olan maddelerdendir. Bir bardak suyu cezvede kaynatın. İçine 2 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik atıp 5 dk daha kısık ateşte kaynatın. Soğumaya bırakıp süzün. Günde 3 kez bu su ile gargara yapmaya devam edin. Her gün 2 tatlı kaşığı kekik ile yeni karışım hazırlayın.
Yeşil Çay
Yeşil çay, içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde diş eti çekilmesinde faydalanabileceğiniz etkili, doğal bir içecektir. Diş eti çekilmesinden muzdaripseniz günde 3-4 bardak içebilirsiniz.
Susam Yağı
Susam yağı da diş eti çekilmesini durdurmak için önerdiğimiz diğer doğal bir üründür. Diş etlerinizin eski sağlığına kavuşmasına da yardımcı olur. Bir su bardağının üçte biri miktarda susam yağını ağzınıza alın ve bunu tüm diş, damak ve diş etlerinizde dolaştırın. Bu yöntem dişeti çekilmelerini durdurduğu gibi diş çürümelerinin de önüne geçer.
Limon Yağı
Limon yağı kullanımı, antibakteriyel ve antiseptik özelliklerinden dolayı ağız sağlığında etkili bir uygulamadır. Doku onarımı etkisi de vardır. Parmağınız yardımı ile limon yağını diş ve diş etlerinize 3-4 dakika masaj yaparak yedirin. Limonun asidik yapısı nedeniyle devamlı kullanımı diş minelerine olumsuz etki edebildiğinden haftada 2-3 defa kullanmanız yeterlidir. Limon yağını aktarlardan satın alacağınız gibi kendinizde evde yapabilirsiniz. Limon yağını internet üzerinden yahut aktardan temin edebilirsiniz.
Karanfil
Karanfil, yeni neslin unuttuğu fakat büyüklerimizin özellikle ağız kokusunu geçirmek için kullandıkları kendine has aroması olan bir baharattır. Antiseptik ve anti antimikrobiyal özelliğinden dolayı ağız sağlığında etkilidir. Diş eti çekilmesine şifa görmek için her yemekten sonra 2-3 diş karanfili ağzınıza alıp çiğneyebilir veya karanfil yağı ile dişlerinize masaj yapabilirsiniz.