Banyo Fayansları Nasıl Temizlenir ? Meğer Ne Kolaymış… Bunca Çileyi Boşa Çekmişiz
Mutfak, banyo ve tuvaletlerde kullanılan fayanslar zamanla kirlenir. İki fayansın arasındaki noktalar koyulaşmaya başlar.Fayans temizliğinde dikkat edilecek en önemli nokta temizliğin sürekliliğidir. Uzun süre temizlemezseniz hijyen sağlamak güçleşecektir.
Fayans temizliğini kolayca yapabilmek için bazı yöntemler var.
Fayans temizliği nasıl yapılmalıdır?
Deterjan ile temizlik: Fayans temizliği için üretilen deterjanlardan alın. Bu deterjanı sünger yardımıyla fayansa ve fayansların aralarına uygulayın. Böylece fayans temizliği kolayca yapabilirsiniz.
Doğal malzemelerle temizlik: Doğal temizliğin başrolü beyaz sirkededir. Fayans temizliğinde beyaz sirkeden faydalanabilirsiniz. Bir kabın(camsil kabı boyutlarında bir kap) yarısı beyaz sirke yarısını da ılık suyla doldurun. Bu karışımı fayansa dökün ve süngerin sert tarafıyla fayansları ovalayın. Ardından ılık suyla durulayın. Karbonat çamaşır, suyu karışımıyla da fayanslarınızı temizleyebilirsiniz.
Bir kaba 3 ölçü karbonat, 1 ölçü çamaşır suyu koyun. Fayansın üzerine biraz su dökün. Ardından bütün yüzeye bir fırça yardımıyla karışımı yayın. Yarım saat kadar bekleyin. Ardından karışımı bir sünger yardımıyla alın ve fayansları iyice durulayın. Çamaşır suyu kullandığınız için temizlik sırasında dikkatli olun.
Fayans aralarının (derzlerin) temizliği: Derzleri diş fırçası ile ovabilirsiniz. Çamaşır suyunu biraz su ile inceltin ve bu karışı derzlere dökün, ardından da diş fırçasıyla ovun. Fayans temizliğinde ağır kimyasallar kullanmanız hem sağlığınız hem de fayanslar açısından önerilmez. Çok yoğun kimyasalları tercih etmemelisiniz. Kullandığınız malzeme ne olursa olsun, temizliğin arından fayansı iyice durulamalısınız.
Banyo fayanslarını temizlemek için deterjan tercih edenlerdenseniz banyo fayanslarını temizlemek için üretilmiş özel ürünleri tercih etmelisiniz. Fayansların temizliği için üretilmiş ürünler daha hızlı ve kolay sonuç almanızı sağlar. Sprey ve krem olarak farklı çeşitleri bulunan temizleyicilerin kireç sökücü, parlatıcı gibi özellikleri bulunur. Sprey temizleyicileri yüzeye sıkıp birkaç dakika bekledikten sonra silmek ve daha sonrasında ıslak bir bezle durulama işlemi yapmak yeterlidir. Krem temizleyiciler daha yoğun kirler üzerinde etkilidir. Özellikle, duş kabini, küvet, lavabo gibi inatçı kirlerin olduğu bölümlerde istenilen sonucu verir. Krem temizleyiciyi direk fayanslara uygulayıp, bir sünger yardımıyla ovalamak sonrasında suyla durulamak gerekir.