Hindistan Cevizi Yağının En İyi Etki Ettiği 29 Alan

Hindistancevizi yağı nedir?
Hindistancevizi (Cocos nucifera), daha çok tropik bölgelerde yetişen ve kalın kabuklu meyveleri yenilebilen bir palmiye türüdür. Hindistan cevizinin beyaz etli bölümünün kurutularak soğuk sıkım yöntemiyle sıkılmasıyla hindistancevizi yağı elde edilir.

Ülkemizde kullanımı henüz Avrupa ülkeleri kadar yaygın olmasa da, Hindistan cevizi yağı, gezegendeki en sağlıklı ve en çok yönlü gıda olabilir. kullanım alanları o kadar geniş ki; aynı özellikte başka bir gıda var mı henüz bilinmiyor. Elbette Hindistan cevizi yağı en sevdiğimiz pişirme yağı değil, ancak pişirme yağı olarak bu yağı kullanan kişilerin sayısı da oldukça fazladır. Bunun yanında soğuk yemeklerde, salatalarda, içeceklerde, kozmetikte ve tıpta kullanımı ile yaşam programımızın ortasında Hindistan cevizi olabilir. Hindistan cevizi yağının sağlığa katkılarını kanıtlayan 1.500’den fazla bilimsel çalışma bulunuyor.

YEMEK VE İÇECEKLERDE KULLANILABİLİR

1-Yüksek ısıda pişirmeye dayanıklıdır.
Hindistan cevizi yağı, yüksek ateşe dayanıklı olduğundan dolayı, yüksek bir sıcaklıkta pişirmek için idealdir. Zeytinyağı gibi diğer pek çok bitkisel yağ, ısıtıldığında oksitlenebilir, ancak Hindistan cevizi yağı yüksek ısıya da dayanıklı olduğundan ve sağlıklı doymuş yağlardan meydana geldiğinden pişirme yağı olarak çok güvenlidir.

2-Kahveniz için eşsiz bir krema.

Kahvenize bir kaşık hindistan cevizi yağı ekleyerek ekstra bir enerji artışı sağlayabilir ve süt kremasından çok daha fazla fayda alabilirsiniz. Sıcak kahveyi bir blender içine koyarsanız, hindistan cevizi yağı ve en sevdiğiniz doğal tatlandırıcıyla harmanlayarak, herhangi bir süt eklemeden zengin kremsi lezzete hayran kalacaksınız. Uzakdoğu’da birçok sporcu, performans ve enerjiyi arttırmak için sabah kahvelerini hindistan cevizi yağı ve çim besleme suyu ile harmanlıyor.

3-Mısırlarınızı daha sağlıklı şekilde patlatın.
En sevdiğiniz filmi, diziyi izlerken yanınızda kocaman bir kase dolusu popcorn olsa hiç de fena olmaz. Enfes lezzeti ve mis gibi kokusuyla patlamış mısıra büyük, küçük herkes bayılır. Hele bir de Hindistan cevizi yağı ile patlatılmış mısırların havaya nüfus eden kokusuna hayran kalacaksınız. Hindistan cevizi yağında patlayan organik mısırlara, bir tutam da deniz tuzu ekleyin ve tadını çıkarın.

KOZMETİKTE KULLANIM ALANLARI

4-Nemlendirici olarak kullanın.


Doğa bir nemlendirici arıyorsanız Hindistan cevizi yağını ilk tercihlerden birisi olarak değerlendirebilirsiniz. İçerisindeki yağlı asitler sayesinde nemin ciltte hapsedilip daha uzun süre muhafaza edilmesini sağlar. Dirsekleriniz gibi cildinizdeki pürüzlü noktalara sürerek gereken neme sahip olmalarını sağlayabilirsiniz.

5-Doğal makyaj temizleyicisidir.
Sadece küçücük bir hindistan cevizi yağı, göz makyajınızın hızla çözülmesini ve silinmesini kolaylaştıracaktır. Parmak uçlarınıza ya da bir pamuk parçasına çok küçük bir parça hindistan cevizi yağını gözlerinizin alt ve üst kapaklarına sürün ve yumuşak hareketlerle ovun. Kozmetik şirketlerin satışa sunduğu makyaj temizleyicilerin her birinin az ya da çok fazla zararı oluyor hem cilde hem de gözlere zarar verebiliyor. Oysaki hindistan cevizi yağı gözleri yakmaz, tahriş etmez, gözlerin etrafındaki deriyi besler.

6-Kırışıklıkları azaltın.

Göz çevresindeki kırışıklıklar hemen hepimiz için endişe vericidir, tam anlamıyla yaşlılık belirtisidir. Bu alanlarda daha kırışıklık oluşmadan önlem almak çok önemlidir. Hem var olan kırışıklık görüntüsünü azaltmak hem de yeni kırışıklık oluşumunu önlemek için yatmadan önce göz çevrenize çok minik miktarda Hindistan cevizi yağı sürün. Küçük dokunuşlarla yağı cilde yedirin.

7-Ev yapımı diş macunu hazırlayın.

blank
Hindistan cevizi yağını eşit miktardaki pişirme sodası ile karıştırın ve birkaç damla da nane yağı ekleyin. İşte ev yapımı, organik diş macununuz hazır.

8-Doğal renkli dudak parlatıcı veya ruj hazırlayın.
Doğal dudak balsamı tarifimi biliyorsunuz. Bunun içine renklendirici olarak da pancar tozu, kakao tozu, zerdeçal ve tarçın katarsanız istediğiniz renk tonlarında bir parlatıcı veya ruj hazırlayabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de çok kalıcı bir rujunuz olacak.

9-Vajinal nemlendiricinizi hazırlayın.
Hindistan cevizi yağı etkili ve güvenli bir kişisel nemlendiricidir. Ticari amaçla hazırlanan nemlendiricilerin aksine, hindistan cevizi yağı; anti fungal, antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikler gösterir, özellikle vajinal floranın sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Ancak bu işlemde hindistan cevizi yağını başka yağlarla ya da maddelerle karıştırmayın, sade olarak kullanın.

10-Çok etkili bir yara kremidir.
Hindistan cevizi yağı; cilt döküntülerini, yanıkları ve açık yaraları iyileştirmek için binlerce yıldır kullanılmaktadır. Tıpkı medikal olarak hazırlanan yara kremleri gibi kullanılabilir. Ev yapımı bir yara kremi yapmak için hindistan cevizi yağı, lavanta ve melaleuca (Hint defnesi) yağını karıştırın. Hindistan cevizi yağının antibakteriyel ve antifungal özellikleri alanın enfeksiyona yakalanmasını önler ve hindistan cevizi yağındaki laurik asit ise iyileşmeyi hızlandırır.

11-Selülit kremi hazırlayın.

blank
İnatçı ve çirkin selülit ile mücadele etmek için, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını 10 damla greyfurt özü yağı ile karıştırın ve etkilenen bölgelere sert bir dairesel hareketle masaj yapın. Bu alanda dolaşımı teşvik etmeye yardımcı olmak için ardından kuru fırçalama yapın ve en iyi sonuç için hücresel detoks uygulayın.

12-Diş eti çekilmelerini önler.
Dişlerinizin ve diş etlerinin sağlıklı olmasını sağlamak için, hindistan cevizi yağı kullanın. Ayurvedik tıp uygulamasında hindistan cevizi yağı ağız içi sağlığında; diş eti çekilmesinin önlenmesi, ağzın toksinlerden arındırılması, ağız kokusu giderme, bakterilerle savaşma, diş çürümelerini iyileştirme ve bağışıklık sistemini artırmaya yardımcı olma için kullanılır. Sabah uyandıktan hemen sonra 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ile ağzınızı çalkalayın. Mümkünse hindistan cevizi yağını ağzınızın içinde bir süre tutun, ama kesinlikle yutmayın, lavaboya değil, çöp tenekesine tükürün. Ardından ağzınızı deniz tuzu ile karıştırılmış su ile gargara yapın, durulayın.

13-Doğal bir masaj yağıdır.
Hindistan cevizi yağı yatıştırıcı ve bakım sağlayan bir masaj yağıdır. Ağrılı kasların iyileşmesine yardımcı olmak için birkaç damla lavanta yağı ve nane yağı ile hindistan cevizi yağını karıştırın ve istediğiniz bölgeye uygulayın.

14-Güneş koruyucu krem olarak kullanın.

blank

Hindistan cevizi yağı, doğal bir güneş kremi ve güneş yanığı tedavi ürünüdür. Aslında SPF 4 bizleri güneşin hasarına karşı korumak için yeterlidir ve kozmetik güneş koruyucuların ambalajında yazan SPF 100 çok da fazla bir şey ifade etmez. Güneşten doğal yağlarla korunmak istersek, uçucu olmayan bitkisel yağların en iyisi hindistan cevizi yağıdır. Gün boyunca, gerektiğinde tekrar tekrar uygulayabilirsiniz. Çok fazla güneşe maruz kalırsanız, güneşten haşlanmış bölgeye yumuşak hareketlerle hindistan cevizi yağı sürün. Hem kısa sürede iyileşeceksiniz hem de ağrınız hafifleyecektir.

15-Böcekleri, sinekleri kaçırır.
Sinekleri, sivrisinekleri, böcekleri ve arıları kovmak için bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ile birkaç damla nane, biberiye ve çay ağacı yağlarını karıştırın. Günümüzde piyasada satılan neredeyse tüm böcek ilaçlarından çok daha etkili ve sağlıklıdır.

16-Anti-mantar kremdir.
Antibiyotik özelliklerinden dolayı, hindistan cevizi yağı topikal olarak sporcuların ayak ve cilt mantarlarını tedavi etmek için kullanılabilir. Etkilenen bölgeye bir miktar uygulayın, masaj yapın ya da sürüp kurmaya bırakın.

17-Boğaz üşütmesi tedavisinde kullanın.
Ağızda ya da boğazda üşütme kaynaklı tahriş, yara oluşmuşsa, iyileşme süresini kısaltmak ve ağrıları azaltmak için günde birkaç kez hindistan cevizi yağı ile ıslatmaya, gargara yapmaya çalışın. Hindistancevizi yağı, laurik asit içermektedir; bu laurik asit, üşütme kaynaklı yaralar içinde yaşayan virüsleri öldürmeye karşı çok etkilidir. Hindistan cevizi yağı sayesinde kabartmaları önler, boğaz bölgesinde çok az yara izi veya renk değişikliği ile sorunu çözersiniz.

18-Tırnak mantarını yok eder.

blank
Mantar enfeksiyonu gelişme riskini azaltmak ve tırnaklarınızın ete batmasını önlemek, tırnaklarınızın daha hızlı ve güçlü uzamasını sağlamak için tırnak diplerine hindistan cevizi yağı uygulayın. Tırnaklarınızın temizlenmesi şekle girmesi için sık sık manikür salonlarına giderseniz, buralarda kullanılan malzemeler üzerinde yaşayan pek çok virüs ve bakterilerle temasa girmek için risk altında olabilirsiniz. Bu nedenle hindistan cevizi yağı kullanarak hem tırnak sorunlarından sağlıklı bir şekilde kurtulabilir hem de tırnaklarınızın istediğiniz gibi uzamasına yardımcı olabilirsiniz.

19-Duş sonrasında cildi nemlendirir.
Duştan sonra, vücudunuzun her yerine hindistan cevizi yağı uygulayın, yumuşak hareketlerle masaj yapın. Hindistan cevizi yağı kuru cildi nemlendirir ve tıraştan sonra cildi yatıştırmaya yardımcı olur

20-Kuvvetli bir saç kremidir. (kepek içinde çok etkili)

blank
Hindistan cevizi yağı saçlarınıza derinlemesine bakım yapan bir krem olarak kullanılabilir. Ellerinize az miktarda Hindistan cevizi yağı alarak saç derinizi ovarak masaj yapın. Daha sonra saç diplerinden uçlarına doğru tek yönde sürmeye devam edin. Saçlarınızı tarayın ve gevşek bir topuz yapın. Saçlarınız bu şekilde bir gece geçirsin ve sabah uyandığınızda yıkayıp durulayın. Hindistan cevizi yağı kurumuş ve parlaklığını yitirmiş saçları yeniden canlandıracaktır.

21-Boyama işlemi öncesi koruyucunuzu yapın.
Saçlarınız kimyasal işlemlere fazla maruz kalıyorsa kesinlikle denemelisiniz . Boyama öncesi boyanıza katacağınız bir miktar hindistan cevizi yağı ile saçlarınızı koruma altına alabilir üstelik işlem sonunda daha yumuşak ve parlak bir bitişi mümkün kılabilirsiniz

22-Bebeklerde pişik önleyici krem olarak kullanılır.
Bebeklerin çoğunda ağrılı, kızarıklık yapan bebek bezi kullanma sorunları yaşanır, genellikle pişik olur. Bunun için kozmetik firmalarının ürettiği pişik kremlerini kullanmak yerine, hindistan cevizi yağı kullanın. Parmak uçlarınıza alacağınız küçük bir miktar yağı pişikten etkilenen, kızaran bölgeye hafifçe sürün. Bu sayede kızarıklık, kaşıntı, döküntü ve acı olmayacaktır.

23-Tıraş kremi olarak kullanın.
Beden temizliği için traş bıçağı kullanıyorsanız, işlem sonrası tahriş ve cilt kuruluğunu önlemek için Hindistan cevizi yağı kullanabilir ve yine epilasyon sonrası tahriş olan teni sakinleştirmek ve kızarıklığı nötralize etmek için uygulayabilirsiniz .

24-Böcek ısırıklarına iyi gelir.
Yanma hissini azaltması ve kaşıntıları önlemesi için doğrudan böcek ısırıklarının üzerine uygulayın. Ayrıca kızarıkların ve şişliklerin azalmasına da yardımcı olur.

25-Egzama ve sedef hastalıklarınızı tedavi edin!
Hindistan cevizi yağı, egzama ve sedef hastalığı olanlarda doğal olarak kuruyucu ve cilt döküntülerini de iyileştirmek için krem ​​olarak kullanılabilir. Hindistan cevizi yağından maksimum fayda sağlamak için hindistan cevizi yağı, shea yağı ve sardunya yağını eşit miktarda karıştırıp uygulamak gerekir.

26-Ayak kokusu ile savaşın.
Kokan ayaklarla baş etmeye çalışıyorsanız eğer, ayaklarınızın sabah-akşam hindistancevizi yağı ile ovmak, kokusuz ve ferah kalmalarını sağlayacaktır.

27-Saçlara, halıya, kıyafetlere yapışan sakızı kolayca çıkarın.

blank
Bu sinir bozucu sorundan kurtulmak aslında çok kolay, sakızın üzerine, etrafına ve yapıştığı alana bir miktar hindistan cevizi yağı sürün. Her hangi bir leke ya da iz kalmadan sakızın kolayca çıktığını göreceksiniz.

28-Pas giderici olarak kullanın.
Aşınma, dış mekandaki metal mobilyalar, araba parçaları veya paslanmaya maruz metal olan herhangi bir şey üzerine biraz hindistancevizi yağı sürün. Metal üzerine ince bir tabaka yağ sürdüğünüzde pasla mücadeleye yardımcı olur. 1-2 saat boyunca bekletin. Yağı sildikten sonra farkı göreceksiniz. Kapı gıcırtıları için makine yağı yerine de kullanabilirsiniz.

29-Mobilyaları cilalayın.

Ahşap ya da granit tezgah üstleri ve metal yüzeylerde hindistan cevizi yağı kullanın. Mobilyalarınıza ve metal eşyalarınıza parlak, yepyeni bir görünüm verin. Bu sayede akşam karanlığında bile eşyalarınızın parlaması, çiziklerin gizlenmesi, mobilya ve ev yüzeylerinizin daha temiz görünmesi mümkün olur.