KARBONATIN KULLANIM ALANLARI

HER EVDE BULUNAN KARBONATIN ÇOK DEĞİŞİK KULLANIM ALANLARI

Karbonat öyle bir madde ki ne sağlığa faydaları saymakla biter ne hayata dair kullanım alanlarına…

Bazen kendisi çok etkili bir ilaç bazen çok etkili bir deterjan ? Bazen inanılmaz etkili bir oda spreyi, bazen en etkili bir kozmetik ürünü…

1- Buz dolabında oluşan kokuları gidermek için (1 kase karbonatı buzdolabının bir köşesine koyun 4-5 gün geçince karıştırın ayrıca sebzeleri ve meyveleri koruyucu etkisi vardır.

2- Sigara kokusunu önlemede ( Karbonat ve sirkeyi karıştırıp odanın bir köşesine koyun odadaki kokuları yok edecektir.)

3- Halı da ki kokuları gidermek için ( 1-2 avuç karbonatı halının her tarafına serpin ve 1-2 saat bekletin sonrasında elektrik süpürgesi ile iyice süpürün.)

4 – Diş temizliğinde ve diş parlatmada ( 2 günde 1 karbonatla yavaş bir şekilde dişlerinizi fırçalayın 2 damla çilek suyu da ilave edebilirsiniz)

5 – Saç temizliğinde ( Jöle veya sprey kullanımı sonrası saç temizliğinde orta boy bir şampuanın içerisine 1 çay kaşığı karbonat karıştırarak saçını yıkayın)

6 – Bademcik iltihabında ( 1/2 çay bardağı suya 1 çay kaşığı karbonat ilave edip gargara yapın)

7 – Parlak ve canlı bir cilt için ( Yüz temizleme kreminin içerisine 1/2 çay kaşığı karbonat karıştırıp cildinize 2-3 dakika yavaşça masaj yaparak uygulayın)

8 – Yağ lekelerinde ( Lekenin üzerine karbonat dökün ve biraz ıslatın. Bir iki saat beklettikten sonra döktüğünüz bölgeyi silin.)

9 – Lavabo açmak için (1 su bardağı karbonatı lavabonuza dökün ve üzerine bir bardak sirke dökün ardından 2 litre kaynamış su ilave edip lavaboyu boşaltın)

10 – Lavabo temizlemede ( Lavabonuza karbonatı döküp limonla ovun, parlatıcı etkisi de vardır.)

11 – Tırnak bakımında ( 1 kase ılık su içerisine 1 çay kaçığı karbonat ilave edin ve elleriniz 15 dakika suda bekletin, tırnak dipleriniz yumuşacık olacaktır.)

12 – Çamaşır makinasında ( Deterjan miktarını yarı yarıya azaltarak karbonat ekleyerek tamamlayın daha sağlıklı bir şekilde çamaşırlarınız temizlenecektir.)

13 – Ter kokusu için ( Banyo sonrasında yarım çay kaşığı karbonatı koltuk altınıza sürün ve ovalayın koltuk altınız ter kokmayacaktır.)

14 – Rutubet ve küf kokusu için ( Dolabınızın bir köşesine ağzı açık bir kapta karbonat koyun naftalin sevmeyenler için iyi bir koku gidericidir.)

15 – Kettle ve termos temizliğinde ( 2 kaşık karbonatı içerisine atınız üzerine kaynamış su ilave ediniz 1-2 saat bekletiniz ve yıkayınız pırıl pırıl olacaktır.)

Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…

Sizin için seçtiğimiz diğer yazılarımızı da aşağıdan okuyabilirsiniz.

Herkesin mutfağında bulunan karbonat ve bal karışımı vücudu kansere karşı nasıl koruyor?

Kanser hücreleri şekeri sever ve bu karışım “şekere aç” kanser hücrelerini hedef alır.

Hemen anlatalım…

Şekere aç kanser hücreleri normalden 15 kat daha hızlı glikoz tüketimi için çaba gösterir. Isıtılıp hazırlanan bu alkalik bikarbonat karışımı, şeker bakımından zengin ve sağlıklı bal ile karıştırıldığında, bu hücrelere gizlice karbonat sokar. Bu durumu hücrelere giren “Truva Atı”na benzetebiliriz. Alkali kabartma tozu kanserli hücreleri infaz edip bu hücrelerin normale dönmesini sağlar. Veya, kanserli hücreyi öldüren hızlı bir pH değişimine neden olarak alkali bir etkiye sahip olur. Alkalileştirici şok dalgası, kanser hücrelerine oksijen alarak tolere edemeyecekleri kadar oksijen sağlar. Böylece kanser hücresinin büyümesine neden olan şeker hücreye girmeden engellenir ve etkisiz hale getirilir.

İşte bu ev yapımı mucizevi karışımın tarifi:

Malzemeler

  • Karbonat
  • Bal

Yapılışı

  1. Her 1 tatlı kaşığı karbonat için 1 yemek kaşığı bal kullanın.
  2. 4 yemek kaşığı bal ve 4 tatlı kaşığı karbonatı karıştırın. Bu size bir hafta kadar yeterli olacaktır. Karışımı buzdolabında saklamayın!

Kullanışı

En fazla 1-2 ay boyunca bu karışımdan günde 1 tatlı kaşığı tüketin. Karışımı yemek saatlerinden önce almamaya dikkat edin. Bu terapi süresinde diyetinizi değiştirmeli; kırmızı eti azaltarak şeker ve un tüketiminize son vermelisiniz.